Pred nami so pomladni in poletni meseci, ali z drugimi besedami – sezona porok, birm, obhajil in valet. Vsako leto sva tudi sami povabljeni na vsaj eno od omenjenih priložnosti. In tudi letos je temu tako. Nano je doletela ta čast, da bo postala birmanska botra, jaz ( Klara ) pa se bom zabavala na prijateljičini poroki. Sama sem se, kot svatinja udeležila že kar nekaj porok. Od poroke v Toskani, do poroke v Indiji in seveda poroke v Sloveniji. In venomer sem pri tovrstih priložnostih poskušala strmeti k temu, da je moja obleka karseda udobna, lahkotna in, da jo lahko oblečem še kdaj ( z izjemo obleke za poroko v Indiji, ki je bila seveda tradicionale saree). Obe dobro veva kako težko je včasih izbrati tisto pravo obleko. Zato sva zate zbrali nekaj nasvetov, pravil, idej in oblek, ki so primerne za različne priložnosti.

Kaj obleči za posbene priložnosti?

Katere barve so primerne? 

Vse to bova poskušali zajeti v blogu, ki je pred tabo.

.

MODNE IN ELEGANTNE OBLEKE ZA POROKO

Te je doletela ta čast, da si bila izbrana za pričo? Ali pa se boš poroke udeležila, kot svatinja? Vsekakor sva prepričani, da se želiš pokazati v najboljši luči. Pa vendar POZOR! Pri iskanja prave obleke za na poroko se moramo držati nekaterih preprostih pravil. In sicer:

  1. BELA barva je PREPOVEDANA.
  2. NIKAKOR, ampak res nikakor, ne smeš zasenčiti neveste.
  3. Obleka naj ne bo prekratka in dekolte naj ne bo preglobok.

Poroke se ponavadi odvijajo v pomladnih ali poletnih mesecih. Pri obleki ja zato pomembno, da je izdelana iz lahkotnega materiala. Pri izbiri barve pa se raje odločite za svetle pastelne barve, izogibajte se črnini in izredno vpadljivi rdeči barvi, saj si ne želimo zasenčiti neveste in vso pozornost preusmeriti na nas. Če pa ste že izbrale črno obleko, naj ima ta dodan potisk roža ali pa kakšen drug vzorec, kot so naprimer pike. Letošnje leto med barvami prevladujejo mint, marelična, roza in vijolična barva.  Glede vzorcev pa svetujeva cvetlični vzorec, ki doda pridih romantičnosti, pa tudi z letos izredno modnim vzorcem POLKA pik ne boste zgrešile.

Nekatere neveste pa tudi same izražijo željo kako bi želele, da so oblečeni njihovi svati. Morda si izberejo določeno tematiko poroke, ali pa želijo, da so svatinje oblečene v določeno barvo. Vsekakor, če nevesta sama izrazi takšno željo jo velja poslušati, saj je nenazadnje to njen dan.

Nežne obleke z romantičnim pridiohm. Prava izbira za dan, ki je v znamenju LJUBEZNI.

Tudi na najinih spletnih poličkah lahko najdete nekaj oblek, ki bi bile primerne za poroko. Midi obleka PIPER in obleki NOLA bi bili odlična izbira. Ne pozabimo pa tudi na obleke s POLKA pikami. V obleki BILLY in DOTTY boš gotovo zablestela.

Obleki dodaj udobne petke, nežen make-up, lasje si rahlo nakodraj in dobila boš čudovit romantičen videz.

Kaj pa naj oblečem za na prvo obhajilo ali birmo?

Prvo obhajilo in birma sta dogodka, ki sta oba cerkveno obravana. Zato je tukaj pravilno, da smo pozorni na dolžino naše obleke ali krila. Paziti pa moramo tudi, da je naš dekolte primeren in, da naša ramena niso razgaljena. Tukaj se lahko odločimo za kostim, obeko ali pa krilo. Oblačila, kot so kavbojke, usnjene hlače, usnjena krila, pa naj na ta dan ostanejo v naših omarah.

Če te je doletela čast in si bila izbrana za birmansko botro, ali pa če se boš dogodka udeležila, kot gostja te vabim, da pobrskaš po najinih spletnih poličkah in najdeš kakšen kos zase. Nana, ki se bo letošnje leto preizkusila v vlogi birmanske botre, se odloča med dvema različnima stiloma. Klasičen kostim, ki bi ga popestrila tako, da bi namesto temnih barv izbrala sončne pomladne barve. Takšen je tudi naš čudovit suknjič RUBI v rumeni barvi, ki ga lahko kombiniraš s hlačami v temnejši barvi. Ali pa se bo odločila za krilo in srajco. Primer takšnega stajlina je naše krilo ASTER, ki ga lahko kombiniraš s klasično belo srajco. Pri izbiri hlač, pa izberite klasičen kroj, ki pa ga lahko popestri tudi vzorec.

Klasične in elegantne hlače LOLA in hlače LIVI s potiskom, so super izbira.

OBLEKE ZA BIRMANKE IN VALETARKE

Birma in valeta sta dogodka, ki si ju zapomnemo za celo življenje. Prehod iz osnovne v srednjo šolo. In edino pravilno je, da se takšne dogodke primerno proslavi. Dekleta rada sanjarimo o čudovitih oblekicah in gotovo sta ta dva dneva ena izmed tistih o katerih razmišljamo in si jih predstavljamo že kar nekaj časa prej. In popolna obleka je vsekakor pomemben del načrtovanja tega posebnega dne.

Obleka za birmo ali valeto naj bo mladostna in lahotna.Izogibaj se temnih barv in težkih materialov. Raje izberi nežne pastele, ki so primernejši tako letnemu času, kot tudi tvojim letom. Tudi, ko se boš odločala glede obutve, frizure in make-upa, imej v glavi misel, da si še mlada. Poudari svojo mladost tako, da se ne odločiš za preveč resen make-up videz. Tudi za vrtoglave pete bo v prihodnosti še dovolj priložnosti.

Če pobrskaš po najinih SPLETNIH POLIČKAH, lahko najdeš veliko mladostnih oblek, primernih tako za birmo, kot tudi valeto. Obleka JUDY v marelični barvi, obleka ETTA v mint in roza barvi.

Plus takšnih oblek je tudi ta, da jih boš vsekakor še kdaj oblekla!

Drage dame, posebne priložnosti,kot so poroke, birme, valete nam popestrijo naš vsakdan in ostanejo v našem spominu do konca življenja. Zato je naša izbira obleke tako zelo pomembna. Pri njej je pomembno ne samo, da v njej čudovito izgledmao, ampak tudi  to, kako udobna je. Od našega počutja je odvisno ali bo dan uspešen ali ne, zato je bistveno, da se v izbrai obleki počutimo odlično. Predlagava vam, da si izberete lahkotne obleke, ki dihajo, in v katerih vam ne bo problem preplesati celo noč.

Do začetka poročne sezone, birm in valet nas loči le še dober mesec, ali dva. Srčno upava, da se stvari čimprej vrnejo v normalo in, da boste lahko zablestele, v izbrani obleki, na svoji posebni priložnosti. Do takrat pa ostanite zdrave in pazite nase!

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *

Komentiraj