OSEBNI STIL: 5 NASVETOV KAKO NAJTI SVOJ OSEBNI STIL

 

Osebni stil. Nekaterim pride naravno in se za to, da ga najdejo ne rabijo preveč truditi, medtem ko imajo ostali težave in niso povsem prepričani kako ga najti.

Prva stvar, ki jo moramo razumeti, kar se tiče osebnega stila, je ta, da je kot evolucija in se bo večno spremnijal. Vendar pa je hkrati vedno jasno koga želite predstaviti svetu, nekaj, kar verjetno ne bo drastično drugačno, ne glede na to, v kateri fazi življenja ste.

Zavedati se moramo tudi da je osebni slog ali stil brezčasen. Nekdo, ki ima svoj osebni stil, lahko sledi modnim trendom ali pa tudi ne, a vedno ostane zvest lastni estetiki. Osebni slog je namenjen razvijanju občutka zase, ne pa zgolj absorbiranju trendov. V blogu, ki je pred tabo boš našla nekaj nasvetov, ki ti bodo pomagali pri graditvi osebnega stila.

 

1. OSNOVNI KOSI

Z vsem srcem verjamem v osnove. Vendar ne samo osnove, to morajo biti osnove, ki se dobro prilegajo.  Nič se ne more primerjati z dobrim parom denim, še posebej vintage. Ko najdete znamko kavbojk, ki vam ustreza, kot želite, da vam ustreza, se je držite. Še ena ključna osnova, ki bo naredila ali razbila vašo omaro? Majice. Majica različnih barv, potiskov, primerkov vas lahko popelje skozi vse letne čase. Ko jih boste imeli nekaj v predalu, boste razumeli čarovnijo. Ali pa dober puli v eni izmed osnovnih barv. Imeti dobro zbirko osnov pomeni mir. Osnovne barve, dobri kroji in lepa kakovost vas ne morejo nikoli razočarati in zagotovo ne boste nikoli videti slabo. In časi, ko boste v svojo omaro gledali nemočno in prepričani, da tam ni ničesar, kar bi lahko oblekli, se bodo bistveno zmanjšali. Tukaj lahko dodamo še dober suknjič, blazer ali jakno. Tudi dober eleganten kostim je dobro imeti v naši garderobi. To so kosi, ki so lahko brezčasni in v katere se splača investirati.

Dober puli ali pa kvaliteten par črnih hlač, ki vam pristoji kot ulit, sta vredna zlata v vaši omari.

2. EKSPERIMENTIRAJTE

Eksperimentiranje je velik del ugotovitve, kaj vam je všeč in kaj ne, pa tudi, kaj vam ustreza in kaj ne. Pogosto so stvari na vaši referenčni fotografiji na Pinterestu videti dobro, vendar na koncu izgledajo nekoliko manj, ko jih poskušamo poustvariti, in to je v redu. Kdor je rekel “da moraš prvo zgrešiti, preden najdeš kar ti ustreza”, je vedel, o čem govori. Da bi ugotovili, kako dobro se počutite ob nošenju, morate poskusiti nositi kup različnih stvari. Stopite iz vaše cone udobja in poizkusite nekaj kar še nikoli niste, nekaj kar vas bo šokiralo in mogoče takoj zatem navdušilo. Le takrat, ko stopimo iz cone udobja se lahko zgodijo enkratne stvari.

3. INVESTIRAJ V ČEVLJE IN DODATKE

Če imate solidno zbirko osnov, boste zagotovo videti dobro, v svojem tihem slogu pa boste videti tudi anonimno. In to je v redu. Če pa želite svoj videz narediti nekoliko bolj individualen, so dodatki prava pot. Nič ne nadgradi obleke tako kot dodatki. Pravilna torba, pas, sončna očala ali nakit lahko resnično spremenijo obleko. In s pravim čevljem lahko videz povzdignete na višjo raven. Čevlji naj bodo vaša naložba. To so nekatere najpomembnejše stvari, ki jih lahko imate v svoji omari. Če imate rade klobuke, dodajte tudi njih.

Z zanimivimi dodatki boste v hipu spremenile svoj osnovni stil v nekaj zanimivega.

4. SPOZNAJTE SVOJ TIP POSTAVE

Znanje je moč. Torej, prva stvar, ki jo morate razumeti, je, kakšno telo imate in kaj vam ustreza. Če dobro razumete svojo telesno obliko ter prednosti in slabosti, lahko kupite ustrezna oblačila, ki jih poudarite ali prikrijete. Vsekako je najpomembnejše,da se v oblačilih počutite najboljše in izžarevate samozavest. Klasični tipi postave so:

  • Postava v obliki hruške
  • Postava v obliki peščene ure
  • Postava v obliki jabolka
  • Postava v obliki pravokotnika
  • Postava v obliki narobe obrnjenega trikotnika

 

Vejretno ste si že kdaj ogledovali obleko v izložbi, ki je bila prekrasna,in  zato  ste stopili v trgovino in jo pomerili v garderobi. Toda na vašem telesu je videti grozno. Vam zveni znano? Zato je dobro poznati svojo obliko telesa in imeti sposobnost oceniti kaj bo na vas izgledalo dobro. Tako naprime postavi v obliki hruške pašejo poudarjena ramen, ki uravnotežijo izgled, medtem ko je pri postavi v obliki narobe obrnjenega trikotnika ravno obratno.

5. POIŠČI INSPIRACIJO

Dandanes je na dosegu toliko različni platform, blogov in videjeve, kjer lahko najdete svojo inspiracijo.  Zagotvo boste našli nekaj kar vas bo navdahnilo in inspiriralo. Ustvarite si mapo, kjer boste shranjevale vse slike oblačil in slogov, ki so vas navdušili. Bodisi je to eleganten stil ali mogoče ‘vintage’ stil, ali je to ulični stil, karkoli vam je všeč in v čemer vidite samo sebe. Za nekaj navdiha pa lahko pobrskate tudi v najini spletni trgovinici TUKAJ.

 

Najpomebnejši nasvet, ki vam ga lahko dam je ta, da vedno kupujte le tiste kose za katere veste, da jih boste z vesljem nosile. Tudi sama sem že velikokrat kupila kakšen kos samo zato, ker je bil znižan in sem ga potem oblekla le enkrat ali dvakrat. Imeti dober smisel za slog gotovo ne zahteva velike omare, polne oblačil. Zahteva izbiro oblačil, za katere je značilen občutek za kakovost in prefinjenost, dobra mešanica novega in starega ter trdna mešanica med klasičnimi, a modernimi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *

Komentiraj